Koncepta vīna restorāns Easy Wine – baudas pilnai ikdienai

Koncepta vīna restorāns Easy Wine – baudas pilnai ikdienai

31.01.2019

Saka, ka labs vīns ir māksla dzeramā veidā - dodoties garšu ceļojumā, dažādu vīna šķirņu iepazīšana ir īpaša pieredze. Vīna glāze un juteklisks, gards ēdiens... Ko gan vēl vairāk var vēlēties pusdienu pauzē, lai aizmirstu ikdienas rūpes un problēmas darbā, vai piektdienas vakarā lielisku draugu kompānijā ar brīvām sarunām un smiekliem! Vīns un gards ēdiens gan papildinās kādu īpašu pasākumu, vai tieši otrādi – Easy Wine apmeklējums var kļūt par šo īpašo notikumu, jo šāda veida koncepts ir kas jauns un Latvijā šādā līmenī nerealizēts. Šī projekta savaldzināta, vairāk par to pastāstīšu raksta turpinājumā. Tāpat arī vairāk pastāstīšu par vīna degustāciju un garšu īpatnībām.

 

Kas ir Easy Wine!?

 

Koncepta vīna restorāns Easy Wine ir īpaša vieta, kur klienti nevis pasūta dzērienus viesmīlim, bet gan, neveicot priekšapmaksu, saņem magnētisko vīna karti 50 Euro vērtībā. Izvēloties vīnu, jāveic pavisam vienkāršas darbības. Vispirms karte jāievieto vīna izliešanas aparātā, jānospiež poga un jāizvēlas vīns. Pēc tam dzēriens ielīst glāzē un to var sākt baudīt. Lai pielāgotos maksimāli lielam klientu lokam, iespējams izvēlēties 3 dažādas glāžu tilpuma opcijas – 50 ml, 100 ml vai 150 ml. Apmaksa jāveic tikai vakara beigās par baudītā vīna apjomu! Līdzīgā konceptā veidots arī Easy Beer restorāns Audēju ielā 8.

 

Jaunais koncepta vīna restorāns Easy Wine gan vīna baudītājiem, gan gardēžiem

 

Šeit tiek piedāvāti visgardākie ēdieni: zivju tapas, brusketas, gaļas tapas un īpašais piedāvājums veģetāriešiem,  dažādi salāti un zupas. Var baudīt arī uzkodu plates, kas paredzētas diviem, lai nogaršotu vairāk. Pasaules virtuvju klasika – dažādas pastas un ristotto, kā arī pamatēdieni neliks vilties. Pīles stilbs, liellops un lasis, kas gatavoti pēc īpašām receptēm. Arī desertu piedāvājumā klasiskais šokolādes fondants, saldējums, kā arī vīna restorānam piemērotais bumbieris karstvīnā vai eksotiskais creme brullē ar kokosriekstu pienu.

 

Meklē Easy Wine Audēju ielā 4!

Tā kā Easy Wine sortimentā ir 60 dažādi vīni, kas nemitīgi tiks papildināti un mainīti, noteikti šajā restorānā būs jāatgriežas vairākas reizes. Lai pateiktu paldies saviem pircējiem, katrs pastāvīgās klienta kartes īpašnieks ir arī bonu programmas dalībnieks. Karti iespējams saņemt vienkārši aizpildot anketu.

Katrā maksāšanas reizē kartē tiks uzkrāti naudas bonusi, lai ar tiem var norēķināties kā ar īstu naudu. Nākotnē Easy Wine klientu karšu īpašniekiem paredzētas arī citas atlaides un īpašie piedāvājumi. Patīkamais un ērtais bārs gaida savus apmeklētājus Audēju ielā 4! Sazināties iespējams zvanot 25966376 vai rakstot info@easywine.lv!

Vīna degustācijas un vīna garšu iepazīšana

Bendžamins Franklins ir minējis, ka vīns ir pierādījums tam, ka “Dievs mūs mīl, un viņam patīk redzēt, ka mēs esam laimīgi”. Vīna izbaudīšana un novērtēšanas prasmes apgūšana arī būs viens no spēcīgākajiem veidiem, kā attīstīt garšas un smaržas uztveri. 

Vīna degustācijas koncepts paredz, ka jānogaršo dažādi vīni. Tiesa, šajā ceļojumā doties var doties arī ar vienu vīna glāzi un pakāpeniski iepazīt dažādus to veidus dažādos vakaros. Tomēr, ja to gribas nosaukt par degustāciju, tomēr vajadzēs iegūt bagātīgāku pieredzi viena vakara ietvaros. Tas nozīmē, ka pagaršotā vīna daudzums no katra veida būs neliels. 

Viens no aspektiem, kā salīdzināt vīnu, ir krāsa. Lai tā pēc iespējas labāk izceltos, vislabāk, ka vīna glāzes izvietotas uz galda ar baltu galdautu. Ierasti uz galda atrodas arī groziņš ar maizi, kā arī avota ūdens. Tāpat svarīgs apgaismojums, kā arī būs vajadzīgs korķu viļķis un vīns! 

Vīna baudīšanas process ietver pēcgaršas novērtēšanu - tas ir viens no elementiem, pēc kuriem atpazīt labu vīnu. Saka, ka baudot visaugstākās kvalitātes vīnu, baudpilnā garša jūtama mutē veselu minūti pēc malka norīšanas. Šo procesu daudz aizraujošāku padarīs tas, ja mēģināsi aprakstīt vīna garšu - tam nav jābūt tiešam aprakstam, tas var būt arī kas ļoti pētisks. Intelektuālie gardēži pat labprāt izveidos savu “vīna vārdnīcu” - tā kļūs kā rotaļa, lai atrastu pašus interesantākos, poētiskākos vārdus vīna aprakstīšanai. Grāmatā “Domā kā Leonardo da Vinči” sniegts ļoti skaists un radošs piemērs Mersault vīna garšas aprakstīšanai:”Tas ir kā siltā lietū atvērt dzeltenu lietussargu”.

 

Attīstot un pilnveidojot vīna izgaršošanas pieredzi, drīz atklāsies daudz plašāka un izjustāka spēja atšķirt garšas un smaržas. Prozit! Tiekamies Easy Wine!